lördag 31 oktober 2009

Kvalitet

På aftonbladet.se handlar rubrikerna om dejtingbluffarna där nån stackars godtrogen skogsmulle från västmanland som inte blivit kär på 10 år nu blivit blåst på 30000 spänn av "Annie" från USA. Hon skulle komma till sverige efter att hon först pluggat lite i Afrika. Tyvärr hade hon så dåligt med pengar att skogsmullen var tvungen att pröjsa hennes biljett. (De har fortfarande aldrig setts, bara chattat på MSN).

Men lustigt nog kom inte det datumet som hon hade sagt hon skulle komma. Istället hör hon av sig två veckor senare via chatten och ber om mer pengar då hon inte blir utsläppt ur det afrikanska landet för att hennes pass gått ur. Skogsmullen skickar mer pengar för att skaffa ett pass.

På den nya planerade ankomstdagen så kommer inte Annie heller. Istället blir skogsmullen uppringd av en Läkare som säger att Annie är inlagd, supersjuk, och behöver pengar för vård. För en gångs skull blir skogsmullen skeptisk (eller förstår inte den afrikanske läkarens engelska) och betalar inte. Några dagar senare kommer Annie online på chatten (Afrika har ju så bra internetanslutningar) och är besviken och ledsen på skogsmullen. Han får dåligt samvete och betalar självklart mer pengar för att hon ska få en ny biljett. På tredje ankomstförsöket till Sverige så kommer inte Annie heller. Isället ringer sjukhuset i Afrika och säger att Annie avlidit.

Artikeln avslutas med att skogsmullen ger en summerande och klok lärdom till andra oskulder i obygden. "Så fort pengar börjar nämnas bör man vara på sin vakt"

Vilken kvalitetsjournalistik.

Kompletterar nyhetsintaget på dn.se där de har en artikel om något mer inflytelserika gubbar. Blev nästan tårögd när jag läste om Helmut Kohl, George Bush och Michail Gorbatjov som träffats i Berlin för att fira 20-års jubileumet av murens fall. Tre slitna gubbar med käppar, rullstolar och talsvårigheter. Tre giganter i politiken. Fick en sån härlig känsla i kroppen när jag läste om det, dem kändes så nöjda, och jag unnar dem verkligen det.

Hade tidigare scrollat ner lite på aftonbladet.se där Linda Rosing nu var allt annat än nöjd med sina förstorade läppar och tuttar. Scroll scroll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar